• 21 ianuarie 2022
  • Noutăți

IERI SI ASTAZI

IERI SI ASTAZI

Lucrarile de proiectare

In trecut, cisternele destinate transportului stradal de GPL erau formate dintr-un corp cilindric si doua extremitati (funduri) avand forma semisferica.

De curand, autocisternele pentru GPL  prezinta  funduri  semieliptice.

Va explicam pe scurt aceasta evolutie.

Anterior intrarii in vigoare a Codului ADR ( Acord European pentru transportul stradal al marfurilor periculoase), in cazul transporturilor interne, proiectarea rezervoarelor sub presiune se efectua dupa o norma italiana care prevedea doua formule diferite de calcul pentru corp si pentru extremitati (funduri). Aceasta diferentiere permitea sa fie fabricate  extremitati (funduri) semisferice cu o grosime mult inferioara fata de corpul cilindric, cu reducerea greutatii si implicit o portanta superioara a vehiculului-cisterna.

ieri

Ieri

ADR, astazi obligatoriu in intreaga Europa,impune aceeasi valoare a grosimii atat pentru corpul cilindric cat si pentru extremitati (funduri), prin urmare a devenit de preferat sa se utilizeze extremitati (funduri ) semieliptice al caror proces de fabricare este caracterizat prin absenta sudurilor. Acesta reprezinta o contributie importanta la fiabilitatea si siguranta vehiculelor – cisterna.

astazi

Astazi

Noutăți

VREI SA AFLI MAI MULTE?