• 24 februarie 2022
  • Noutăți

IERI SI ASTAZI

IERI SI ASTAZI

Pentru a face posibila descarcarea fractionata a produsului transportat, in mod frecvent pe autocisternele GPL  sunt instalate pompe de transvazare.

In trecut, asemenea pompe de transvazare erau actionate in mod direct de catre priza de forta de pe cutia de viteze a vehiculului si un arbore rotor (cardan)  pentru transmisia motorului.

Astazi, cu exceptia catorva particularitati, este preferabil ca functionarea pompei GPL  sa fie determinata de un ansamblu format din motor oleodinamic conectat la axul pompei de gaz; acest motor este actionat de un circuit oleodinamic pus in miscare de catre priza de forta a vehiculului.
Aceasta modalitate de lucru face mult mai facila gestionarea, chiar si  de la distanta, functiilor de comanda a livrarii in timpul operatiunilor de transvazare; prin intermediul motoarelor oleodinamice pot varia rotatiile pompei de gaz de la 500 la 3000 de rotatii pe minut in functie de tipul de pompa de transvazare ales: volumetrica, centrifuga, multi etajata, pe baza de turbina.
Chiar si gestionarea eventualelor interventii rezulta a fi mult imbunatatita.

Noutăți

VREI SA AFLI MAI MULTE?