• 24 martie 2022
  • Noutăți

IERI SI ASTAZI

IERI SI ASTAZI

In cazul vehiculelor cisterna destinate transportului de Gaz Petrolier Lichiefiat, incepand cu cateva decenii in urma, s-a simtit necesitatea de a verifica lichidul continut la interiorul rezervoarelor pentru o mai buna planificare a operatiunilor de transport.

De la inceputul anilor saptezeci a fost dat in utilizare intrumentul denumit  “indicator de nivel rotativ” recunoscut  generic cu  termenul  international “rotogauge”.

Asemenea instrument este alcatuit dintr-un tub de aspiratie interioara care se poate roti la 360° si cand intalneste faza lichida elibereaza o cantitate minima printr-un robinet de interceptare cu un orificiu de trecere de 1 mm diametru.

In aceste conditii, procentul de lichid prezent in interior poate fi citit pe un cadran special, in corespondenta cu pozitia manetei de comanda.

Chiar daca, in prezent, instrumentul rotogauge se fabrica inca, totusi se incearca  scoaterea treptata din uz.

Vehiculele cisterna de ultima generatie, de obicei sunt echipate cu indicator de nivel magnetic “tip ceas’’ cu citire directa, care permite vizualizarea procentajului de lichid GPL prezent la interior, fiind indicat de un ac indicator pe un cadran.

Pe langa avantajul usurintei de citire , chiar si degajarile minime de GPL in atmosfera sunt total evitate, iar aceasta este o contributie suplimentara la sigurantă si respect pentru mediu, acestea reprezentand obiective primare pentru  OMSP Macola.

Noutăți

VREI SA AFLI MAI MULTE?